Gondoli-hissi kulman takana

Sport Resort Ylläksen Caravan-alueelta vaunuilevan perheen on helppo hajaantua omien lempilajiensa pariin: lapset mäkeen, äiti ladulle ja isä moottorikelkan kyytiin – tai koko harrastepakka toiseen malliin pyöräytettynä.

Alueen vahvuus on juuri siinä, että se sijaitsee hiihtokeskus Sport Resort Ylläksen sydämessä.

– Meillä on paljon vanhan kaartin kävijöitä, jotka lähtevät aamusta ladulle, mutta ehkä enemmän niitä, jotka ottavat aamulla sukset tai laudan matkaan ja suuntaavat rinteeseen, Caravan-alueen vastaava Maija Ollenberg kertoo.

– Meidän alueemme on helppo valinta perheille. Nuoremmatkin lapset uskaltaa päästää omin nokkinensa mäkeen, hän lisää.

Hiihtokeskuksen sydämessä

Koska Sport Resort Ylläs ei sijaitse Ylläsjärven kylällä vaan ylempänä tunturikeskuksessa, lähin iso ruokakauppa on automatkan takana. Palveluitta asiakas ei silti jää.

– Tässä on täyden palvelun hiihtokeskus ympärillä. Ravintoloita ja iltamenoa on lähellä, mutta silti vaunualue pysyy rauhallisena, Ollenberg kertoo.

Caravan-alueelta löytyvät miehille ja naisille saunat, 24 tuntia vuorokaudessa avoinna oleva yövessa, tiskauspaikka, pyykkikone ja kuivauskaappi. Huoltotilat on sijoitettu rakennukseen, joka on lyhyen kävelyn päässä Caravan-alueelta. Samasta rakennuksesta löytyvät myös keilahalli ja Peikonpesä-lapsiparkki.

Vaunualueen vastaanottoa pyöritetään Taiga-liikekeskuksessa hiihtokeskuksen lipunmyyntipisteen yhteydestä. Vastaanotto on auki hiihtohissien aukiolon mukaisesti eli kello 10–17 tai 10–19.

– Meillä ei ole iltapäivystystä, mutta jos asiakkaalla on varaus, ilmoitamme hänelle vaunupaikan, huolehdimme sähköt päälle ja jätämme saunakortit jemmaan, jotta vieras pääsee pitkän ajomatkan päälle saunomaan.

Kausipaikkoja kaupan

Kolme neljä vuotta sitten remontoidut saunat ovat sen verran isot, että takamukselle löytyy kyllä aina tilaa, mutta riittääkö Sport Resort Ylläksellä paikkoja kiireisimpinä sesonkiaikoina?

–Tällä hetkellä tilanne on se, että 150 paikasta 115 paikkaa on myyty kausipaikoiksi ja lisää saa mennä. Myymme kausipaikkoja mahdollisimman paljon, Ollenberg laskeskelee.

– Kausipaikkojen myynti jatkuu, kunnes pääsiäisvaraukset tulevat vastaan. Ennen vanhaan ne menivät jo ennen joulua, mutta nyt on ollut vielä helmi–maaliskuun vaihteeseen tilaa.

Kuten muillakin pohjoisen vaunualueilla, myös Sport Resort Ylläksellä kävijäkunta on uskollista.

– On monta sellaista perhettä, joissa on jo tullut sukupolvenvaihdos vastaan. Aikaisemmin varaus tehtiin isän tai äidin nimellä, nyt nuorempi polvi on ottanut paikan käyttöönsä, ja parhaimmillaan meillä kulkee karavaanariperheitä jo kolmessa polvessa.

Sportresortyllas.com/caravan-alue

Teksti ja kuvat Satu Renko. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 1/2018, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Kyrön Lomassa on tehty remonttia ja laajennuksia

Kyrön Lomassa on tehty remonttia ja laajennuksia

Kyrön Loma sijaitsee Raattamassa, aivan Pallaksen kansallispuiston tunturien juurella. Kyrön Loman pihaan ajajia tervehtivät rämäkän punaiset rakennukset.

Harrinivalla nautitaan monipuolisesta ohjelmasta

Harrinivalla nautitaan monipuolisesta ohjelmasta

Edellisen kerran vierailimme Harrinivassa juhannuksena. Silloin paikat olivat täynnä matkailuajoneuvoja, ja rannassa roihusi illalla mahtava kokko.

Suoraan tunturin juurelta rinteisiin

Suoraan tunturin juurelta rinteisiin

Pyhällä rinteisiin pääsee suoraan karavaanarien huoltorakennuksesta, joka sijaitsee päärinteiden lipunmyyntitoimiston ja välinevuokraamon alakerrassa. Caravan-alueella on 110 sähköistettyä paikkaa.