Uudistuva leirintäalue aivan meren äärellä

Pitkäthiekat on upea hiekkaranta meren rannalla kuuden kilometrin päässä Haminan keskustasta.

Pitkienhiekkojen rannassa on toiminut pitkään leirintäalue, Hamina Camping Pitkäthiekat, joka on nyt uudessa nousussa.

Vuonna 2020 alueella aloittivat uudet yrittäjät: Seppo ja Natalja Karvinen sekä tytär Marita Snellman.

Seppo Karvinen toimi aiemmin Rovaniemellä matkanjärjestäjänä ja sen jälkeen toistakymmentä vuotta lomakylän vetäjänä Rantasalmella.

– Alueella aloitettiinkin heti uudistukset. Aluksi koronaepidemia meinasi laittaa jarrua, mutta kotimaan matkailu kääntyikin kasvuun, Seppo Karvinen kertoo.

Avarat merimaisemat

Hamina Camping Pitkäthiekat sijaitsee Suomenlahden rannalla, hiekkapohjaisessa mäntymetsässä. Leirintäalue jakautuu leveäksi kaistaleeksi rantaa myötäillen. Joka paikasta säilyy ainakin osittainen näköyhteys Suomenlahdelle.

Uudet yrittäjät ovat uudistaneet alueen tiestöä ja matkailuajoneuvopaikkoja sekä siistineet maastoa.

– Paikkojen sähkökaapit on kaikki uusittu. Matkailuajoneuvopaikkoja on alueella nykyisin 40, kaikki sähköllä, kertoo Natalja Karvinen.

Paikkavarauksen voi tehdä verkkokaupassa, mutta lokakuun alusta lähtien eli talviaikaan varaukset otetaan vastaan puhelimitse tai sähköpostilla.

Keskellä aluetta on huoltorakennus, jossa on hyvä keittiö sekä vessat ja suihkut. Pyykinpesukone ja kuivausrumpukin on käytössä pientä korvausta vastaan.

Huoltorakennuksen päädyssä on kemssantyhjennyspaikka sekä ajokaivo.

Mökkejä ympärivuotiseen käyttöön

Alueella on lomamökit seitsemälle ja kahdeksalle sekä tavallisempi mökki viidelle hengelle. Isoimpien mökkien varustukseen kuuluu muun muassa keittiö, takka ja sauna.

– Kesäaikaan on käytössä lisäksi neljän hengen leirintämökkejä, Marita Snellman lisää.

Alueen keskelle on sijoitettu ravintola- ja toimistorakennus, kesäterassi ja lasten leikkikenttä. Vierestä löytyy myös vanha avonaisempi kesäkeittiö ja grillipaikka.

Toinenkin paikka grillaukseen löytyy, sillä suurehko kota sijaitsee alueella vähän taaempana. Grillipuut lunastetaan vastaanotosta.

Ravintolassa rinneterassi

Uudehko ravintola- ja toimistorakennus tarjoaa hienot tilat kahvilaravintolalle. Kesäaikaan ravintolassa on tarjolla buffet-aamiainen sekä muuta purtavaa pitkin päivää.

Ravintolassa on A-oikeudet. Iltaoluet on mukava nauttia terassilla, sillä rinteeseen rakennetun ravintolan terassi on muuta aluetta korkeammalla ja merelle avautuu komeat näkymät.

Ravintola on toiminnassa toukokuun alusta syyskuun loppuun.

– Leirintähintaan sisältyy aamusauna kesällä joka aamu, talvella kerran viikossa. Muina aikoina saunoja voi varata omaan käyttöön perhesaunaksi, Snellman jatkaa.

Ympäri vuoden avoinna olevan Hamina Campingin toiminta on luonnollisesti aktiivisinta kesällä, johtuen muun muassa yleisestä uimarannasta. Kesähelteellä hietikolla voikin olla melkoinen kuhina.

Haminacamping.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Laatua ja monipuolisuutta ympäri vuoden

Laatua ja monipuolisuutta ympäri vuoden

Kotkassa sijaitseva Santalahti Resort on tasokas alue, joka on vuosien myötä vain nostanut tasoaan. Aluetta on myös laajennettu.

Kevät saapuu Kevättiin

Kevät saapuu Kevättiin

SF-Caravan Kaakon Cawerit ry:n sopimusalueena nyt viidettä vuotta toimiva Kevätti on ollut Nikuloiden komennossa yli 60 vuotta. Alueen omistaa ja sitä hoitaa edelleenkin vanha isäntäpari, Raija ja Risto Nikula.

Leppoisa Leininranta

Leppoisa Leininranta

SF-Caravan Kaakkois-Häme ry:n Leininrantaan on helppo löytää. Alue sijaitsee Iitin kunnassa vain 900 metrin päässä Lahti–Kouvola-valtatiestä.