Tykkimäellä saa lapsettaa!

Monipuolinen Tykkimäki uudistuu kesällä 2022. Alueen suurimpia houkuttimia ovat viereinen huvipuisto sekä Aquapark.

Tykkimäki Resortin kokonaisuuteen kuuluvat telttailu- ja caravan-alueet, huvila- ja mökkimajoitusta, saunoja, ravintola sekä aktiviteettipalveluita.

Alueelta löytyneekin jokaisen kukkarolle sopiva yöpymisvaihtoehto. Telttailualueen rinnalle ovat nousseet Glamping Laawut. Ne ovat kahden hengen laavumaisia majoja kaikilla mukavuuksilla, joihin lukeutuvat muun muassa lattialämmitys sekä hotellitason vuoteet.

Lähimpänä porttia on suuri päärakennus, josta löytyy vastaanotto.

– Vastaanotto on toukokuusta 2022 lähtien auki ympärivuotisesti. Päärakennuksessa on myös uusi satapaikkainen ravintola Lammenranta. Kesäkaudella ravintolan tilat kasvavat lähes 200-paikkaiselle terassille, kertoo viestintäpäällikkö Johanna Koistinen.

Ravintolassa tarjoillaan grilliruokia sekä burgereita ja kiviuunipizzaa.

Vastaanoton lähellä sijaitsevat välinevuokraamo, minigolf sekä padel- ja koripallokentät.

Modernit caravan-paikat

Tykkimäkeen Käyrälammen rantaan on helppo tulla pitemmälläkin vaunuyhdistelmällä. Alue sijaitsee aivan kuutostien vieressä. Liikenteen äänet eivät kuitenkaan häiritse, koska tie kulkee alempana pienessä laaksossa.

Kivituhkapohjaiselta caravan-alueelta löytyy 44 sähköpaikkaa. Jokaisella paikalla oma laatoitettu alue tuo lisää viihtyvyyttä lomailuun. Minimökkejä on omalla nurmialueella tai viiden mökin kokonaisuutena ja telttailijoille on omia nurmialuepaikkoja ympäri aluetta.

Majoittujien käytössä ovat modernit ja täysin uudistetut huoltorakennukset. Vessojen ja suihkujen lisäksi on omat tilansa keittiötoimille ja kemssan tyhjennykselle. Keittiörakennuksen vieressä on moderni piknik-alue.

Täysin remontoidulla rantasaunalla on takkahuone sekä kaksi erillistä kuuden hengen saunaa, joissa on omat suihku- ja pukuhuoneet sekä laiturit.

Ryhmien käyttöön on varattavissa savusauna sekä kolme uutta panoraamasaunaa.

Vesiliukumäkeen vaiko vuoristoradalle

Tykkimäki Resortin aidan toisella puolen on laaja vesihuvipuisto, Tykkimäki Aquapark. Vesiliukumäkiä on viisi, joista pisin on yli sata metriä pitkä. Vesi roiskuu myös muun muassa 25 metriä pitkässä uima-altaassa sekä Spray Park- ja Water Play -vesileikkipuistoissa. Saunojakin on.

Tykkimäen huvipuistoon vie kävelytie ja -silta 6-tien yli. Puistosta löytyy rauhallisempaa menoa pienemmille, rohkeimmille on hurjempia kieputtimia. Myös autoratoja on erilaisia, ja yllätysten talossa kaikki on ylösalaisin ja kallellaan.

Tykkimäen huvipuistossa ei tahdo yksi päivä riittää.

Tykkimaki.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Perinteikäs Palvaanjärvi

Perinteikäs Palvaanjärvi

Aikaisemmin Valkealassa sijaitsevaa Kevättiä sopimusalueenaan pitänyt SF-Caravan Kouvolan seutu ry hankki pari vuotta sitten omistukseensa Luumäellä sijaitsevan Palvaanjärven Loman. Kauppa käsitti jo toiminnassa olevan leirintäalueen, jolla oli vaunualuetta jo jonkin verran valmiina.

Rantaravintolasta vesibussiristeilylle

Rantaravintolasta vesibussiristeilylle

Repoveden kansallispuisto sijaitsee nelisenkymmentä kilometriä Kouvolasta pohjoiseen. Matkailutoiminta Orilammella alkoi vuonna 1957, kun Irja ja Väinö Siikaneva aloittivat vesibussin ajamisen Pohjois-Valkealan luonnonkauniilla vesireiteillä.

Leirintää Suomen kaakkoiskulmalla

Leirintää Suomen kaakkoiskulmalla

Virolahden kunta on Suomen kaakkoiskulmassa lähellä Venäjän rajaa. Sen kuntakeskuksesta Virojoelta muutaman kilometrin päässä sijaitseva Vaalimaa Camping on rakennettu Suomenlahden pohjoiseen pistävän pienemmän lahdelman, Rautalanselän, rannalle.