Perinteikäs Palvaanjärvi

SF-Caravan Kouvolan seutu on aloittanut Palvaanjärven kehittämisen menestyksekkäästi. 

Aikaisemmin Valkealassa sijaitsevaa Kevättiä sopimusalueenaan pitänyt SF-Caravan Kouvolan seutu ry hankki pari vuotta sitten omistukseensa Luumäellä sijaitsevan Palvaanjärven Loman. Kauppa käsitti jo toiminnassa olevan leirintäalueen, jolla oli vaunualuetta jo jonkin verran valmiina. Lisäksi alueella oli valmiina lomamökkejä sekä rantasaunat, ravintolarakennus ja huoltotilat. Yhdistys teki heti lisäsähköistystä ja lisää caravan-paikkoja.

Alueella palvelee 92-paikkainen Ravintola Palvaa A-oikeuksin. Kesällä osaksi katettu terassi tuo ravintolaan 100 paikkaa lisää. Kesäviikonloppuisin ravintolassa on usein tanssin ja musiikin ystäville elävää musiikkia tai karaokea. Myös talvisin ravintolassa on karaokea.

– Viikonloppuna iltaisin meillä on ohjelmaa ja päivällä täällä saa vaikka lounasta ja kahvia, ravintolan hoitaja Sirkka-Liisa Mustonen kertoo.

Erilaiset yhdistykset vuokraavat alueen tiloja käyttöönsä ja järjestävät alueella omia tapahtumiaan.

– Äsken lähtivät koirasudet. Heillä oli täällä viikonlopun mittainen tapahtuma. Myös motoristit, matkailuautoilijat, Pappa Tunat ja esimerkiksi Amerikan autot järjestävät meillä tapaamisiaan, Mustonen lisää.

SFC-Purhoon on alueelta melko lyhyt matka.

– Teemme purholaisten kanssa yhteistyötä ja välillä ollaan visiitillä puolin ja toisin, Mustonen nauraa.

Palvaanjärvellä on hyvä uimaranta. Venevalkamasta löytyy uimaranta myös koirille.

Erämaajärven rannalla

Palvaanjärvi on noin 11 hehtaarin kokoinen alue erämaajärvi Palvaanjärven rannalla. Rannassa on kaksi saunaa, joista toinen oli vielä maaliskuussa remontin alla. Saunasta pääsee uimaan sekä kesällä että talvella. Venevalkamasta löytyy myös koirien uimaranta.

– Tuossa rannassa on vielä savusauna, jonka tulemme kunnostamaan käyttökelpoiseksi, viikonlopun isäntä Pentti Väisänen kertoo.

Väisänen lisää, että alueelle on tulossa myös uusia caravan-paikkoja sekä toinen huoltorakennus niille, jotka majoittuvat kauemmaksi päärakennuksen huoltotiloista.

Grillipaikkoja alueella on kolme. Kesällä käytettävissä on myös kesäkeittiö. Alueella on myös pieni lasten leikkipaikka minimatkailuajoneuvoineen sekä frisbeegolf. Frisbeegolf kiertää alueen reunoja myötäillen. Rata on kaikkien käytössä. Pelivälineet saa vastaanotosta 10 euron panttia vastaan.

Myös kemssan tyhjennyspaikkoja alueelta löytyy kaksi.

Palvaanjärven aluetta somistaa pari lampea. Muuten alue on nurmea, mutta tiestöt ja osa caravan-paikoista ovat sorapintaisia. Sähköistettyä caravan-paikkoja on 100. Mökkimajoitustakin alueelta löytyy.

Alueen suosituimpiin omiin tapahtumiin kuuluvat muun muassa Pilkkitreffit, Pääsiäistapaaminen ja Pelitreffit. Elo–syyskuussa päästään viettämään Sika-, Kuutamo- ja Rantakalatreffejä ja vielä ennen pikkujouluja kokoonnutaan Hirvisoppatreffien merkeissä.

– Sikatreffit yllättivät meidät suosiollaan, joten niiden järjestämistä tullaan jatkamaan ehdottomasti, Väisänen myhäilee.

Sfckouvolanseutu.com

Teksti Pirjo Rättyä, kuvat Palle Nyman. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 3/2017, Caravan-lehti.fi

 

Lue myös nämä esittelyt

Uudistuva leirintäalue aivan meren äärellä

Uudistuva leirintäalue aivan meren äärellä

Pitkienhiekkojen rannassa on toiminut pitkään leirintäalue, Hamina Camping Pitkäthiekat, joka on nyt uudessa nousussa. Vuonna 2020 alueella aloittivat uudet yrittäjät: Seppo ja Natalja Karvinen sekä tytär Marita Snellman.

Kevätinlahdella riittää aurinkoa

Kevätinlahdella riittää aurinkoa

Kevätin kahden hehtaarin kokoinen alue sijaitsee Kevätinlahdella, Kymijoen vesistöön kuuluvan Rapojärven rannalla. Kevätillä on pitkä leirintähistoria.

Parasta Purhoa

Parasta Purhoa

SF-Caravan Kymenlaakso ry:n omistamalla alueella Purhossa näkee talkootyön mahdin. Menneen talven lumien alta paljastuu hiljalleen kodikas ja viihtyisä leirintäalue, jolla asiakas on ykkönen.