Kokkola Camping on Meripuistossa

Kokkola Camping on neljän tähden lomakylä ja osa Meripuistoa, jonka ranta-alueella on tehty viime vuosina paljon uudistuksia

Kokkola Camping uudistuu kaiken aikaa. Keskeltä aluetta löytyy uusi huoltorakennus, jossa on vessat, suihkut, invasuihkut sekä keittiöt ja pyykinpesupaikka. Keittiössä on rauhalliset ruokailu- ja ruoanvalmistustilat sekä erikseen pelkkiä tiskauspaikkoja.

Huoltorakennuksessa on myös tilaussauna, kemssan tyhjennys sekä ajokaivo.

Rakennukseen ollaan toteuttamassa myös ääni- ja kuvamaailmaa. Peilien päälle asennetaan infonäytöt, ja wc- ja suihkutiloihin rakennetaan äänentoistojärjestelmä.

Portin lähellä on kahvila-ravintola anniskeluoikeuksin. Täällä otetaan myös vieraat vastaan. Kahvila-ravintolan jatkeeksi on noussut suuri katettu kesäterassi, jossa on 50 asiakaspaikkaa. Sisällä paikkoja on 30. Tarjolla on kahvia, pullaa, pikkulämpimiä, kioskitarvikkeita ja kylmiä juomia. Viikonloppuisin tanssitaan levyjen ja karaoken tahdissa.

Kahvila-ravintolan vieressä on 12-reikäinen minigolfrata sekä 15 hengen grillikota.

Monenlaisia caravan-paikkoja

Caravan-paikkoja on yhteensä 60, ja leiriytyä voi niin asvaltille, laatoille, nurmelle tai murskeelle. Kaikki paikat on varustettu sähköllä. Nurmikkoalueen vaunutontit on rajattu hauskasti jättämällä ruutujen väleihin kapeat leikkaamattomat ruohokaistaleet.

Vanhat parimökit on purettu, ja tilalle tehtiin neljän ja kuuden hengen mökkejä ja huviloita. Lisäksi löytyy yhdeksän pienempää leirintämökkiä. Teltta-alueelle on tullut kaksi ovellista nukkumalaavua, jotka toteutettiin yhteistyössä ammattioppilaitoksen kanssa.

Lomakylän vieressä on pieni uimaranta, mutta se on nykyisin vain koirille. Uusitusta Meripuistosta pienen sillan takaa löytyy varsinainen uimaranta sekä hieno leikkipuisto, skeittiramppi, ulkogrillauspaikkoja, padel-kenttiä, aikuisten ulkokuntosali, burgerbaari ja jäätelökioski.

Meripuiston laidalla on pienvenesatama sekä laivalaituri. M/S Jennyn kyydillä ajellaan puolentoista tuntia Tankarin majakalle ja historialliselle kalastajien asuinsaarelle.

Pyörätietä suoraan keskustaan

Kokkolan keskustaan on matkaa vain noin kaksi kilometriä. Selkeästi viitoitettu asvaltoitu pyörätie vie läpi puistojen torille ja siitä eteenpäin kävelykeskustaan, jossa on muun muassa hyviä ruokapaikkoja. Keskustaan pääsee nyt bussillakin kerran tunnissa. Pysäkki on lomakylän risteyksen kupeessa.

Kokkolan vanhakaupunki Neristan on yksi Suomen laajimpia säilyneitä puutaloalueita. Laajuudeltaan se on kokonaiset 12 korttelia. Vanhaankaupunkiin voi tutustua opastetulla kierroksella tai kävellä omin päin opasvihkosen avulla, joita saa matkailuinfosta.

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Tastulan Lomakylä Kaustisen kupeessa

Tastulan Lomakylä Kaustisen kupeessa

Lomakylällä on pitkä kokemus majoittajana. Toiminta alkoi leirintäalueena vuonna 1969.

Luonnossa lähellä Pietarsaaren keskustaa

Luonnossa lähellä Pietarsaaren keskustaa

Svanen Campingin eli Joutsenen leirintäalueen omistaa Pietarsaaren kunta, mutta sitä hoidetaan yrittäjävetoisesti. Tänä vuonna alueen otti hoitoonsa paikallinen yhdistys.

Toivosen eläinpuistossa pääsee menneeseen

Toivosen eläinpuistossa pääsee menneeseen

Zoo Caravan sijaitsee Kälviällä noin kymmenen kilometriä Kokkolasta. Kesäisin auki olevalta alueelta löytyy 15 matkailuajoneuvopaikkaa, joista kahdeksaan saa sähköä.