Tavataan Tilkkarissa

Suosittu Tilkunpelto toimii ympäri vuoden.

Tilkunpelto on SF-Caravan Kanta-Häme ry:n omistama alue Hämeenlinnan Lammilla. Yhdistys osti vuokramaille perustetun alueen itselleen kymmenisen vuotta sitten. Tilkunpelto kuuluu Caravan-huippuihin.

Tilkunpellossa on 97 kausipaikka. Marraskuussa kausipaikkaa jonotti kymmenisen yksikköä.

Alueisäntänä jo yhdeksän vuotta toiminut Osmo Eloranta on tyytyväinen alueen nykytilaan.

– Vapaat kausipaikat menevät saman tien. Vuorokausikävijöitä varten meillä on hyviä paikkoja niin kesällä kuin talvellakin. Kesällä myös tyhjät kausipaikat ovat vieraitten käytettävissä, Eloranta kertoo.

Eloranta hoitaa alueen juoksevat asiat nettisivujen päivityksestä lähtien. Jokainen kausipaikkalainen tekee vuoden aikana kaksi kahden vuorokauden isäntävuoroa joko kesällä tai viikonloppuisin syksyn tai talven aikana. Isäntäpareja on aina vähintään kaksi vaunukuntaa. Kesällä isäntäpäivystys on joka päivä, talvella vain viikonloppuisin.

Kausipaikkalainen Pauli Sepponen viihtyy Tilkunpellossa. Alue on hänen mielestään sopivan siisti ja rauhallinen, mutta silti riittävän vilkas.

Elämää ympäri vuoden

Tilkunpellossa on tavallisena syksyisenäkin viikonloppuna monessa vaunussa elämää. Portilla sijaitseva TIlkuntupa kokoaa väkeä jutustelemaan tai television ääreen. Samalla lapset pääsevät pelaamaan ja leikkimään keskenään. Tuvalla on myynnissä makeisia, jäätelöä ja virvokkeita.

Talvella tarjolla on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Merkitty luontopolku lähtee heti alueen portilta. Lasten uudistettu leikkikenttä on käytössä myös talvella. Alakentältä löytyy koripalloteline, jalkapallomaali sekä mölkky- ja petangue-kentät.

– Meillä on porukassamme paljon pilkkijöitä. Ja kun lunta saadaan, kunnan latuverkosto ulottuu myös meille saakka. Tämä on semmoista leppoisaa meininkiä, perheet käyvät ulkoilemassa ja seurustelevat toistensa kanssa, Eloranta hymyilee.

Tanssiladossa pääsee pistämään jalalla koreasti kesäviikonloppuisin. Vuosittaisista isommista treffeistä suosituimpia ovat syksyn Valojuhlat ja hiihtolomaviikon Talvirieha.

Hyvät peruspalvelut tarjolla

Saunassa on vuorot naisille ja miehille. Alueella on myös tilaussaunamahdollisuus. Puilla lämmitettävä vaunusauna on vuokrattavissa kesäaikaan. Se lämmitetään itse, mutta isännät avustavat tarvittaessa. Saunasta pääsee myös uimaan.

Kesällä polskimaan pääsee myös uima-altaisiin, koska varsinaista uimarantaa alueella ei ole. Saunojen lisäksi alueella on myös suihkut, vessat ja tiskipaikat. Myös pyykin pesu kuivatuksineen onnistuu.

Saunojen läheltä löytyy grillikota. Kota on käytettävissä vaikka makkaranpaistoon. Iltaisin siellä on mukava istua iltaa. Käytettävissä on myös soutuvene sekä kalansavustuspaikka. Kesäaikaan alueelta voi lainata polkupyöriä.

Lammin palveluiden ääreen matkaa on noin kahdeksan kilometriä. Kauppakeskus Tuulonen palvelee yhdeksän kilometrin päässä.

Sfc-kantahame.com

Teksti ja kuvat Pirjo Rättyä. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 1/2017, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Hyväntuulinen Hämeenhelmi

Hyväntuulinen Hämeenhelmi

SF-Caravan Ydin-Häme ry:n Hämeenhelmi sijaitsee Janakkalassa maaseudun rauhassa, noin kolmen minuutin ajomatkan päässä Helsinki–Tampere-moottoritieltä. Tervakosken Puuhamaahan alueelta ajelee noin seitsemässä minuutissa.

Vantaan Tallilla viihdytään

Vantaan Tallilla viihdytään

Vantaalle on matkaa, mutta Ryttylän ja Tervakosken palvelut ovat lyhyen ajomatkan päässä. Tervakosken Puuhamaahan ajaa noin 15 minuuttia.