Rauhallinen ja avara Kallionokka

Kallionokka on toinen Pyhäjärven eteläpäässä sijaitsevista leirintäalueista. Sen rantakalliolta kelpaa ihastella järvinäkymää.

Uudet yrittäjät Mikko Hietaoja ja Marianne Raitalahti-Hietaoja ottivat Kallionokan leirintäalueen ohjat vuoden 2023 alussa.

Kallionokan alue on laaja ja avara. Alueelle mahtuu sähköllä varustettuja paikkoja yhteensä 240, ja lääniä on vielä paljon tämän lisäksi. Sekä karavaanareiden vieraspaikkoja että telttapaikkoja on avoimella nurmikentällä runsaasti.

Aurinkoinen paikka on helppo löytää, koska keskelle aluetta paistaa aurinko koko päivän. Hellepäivinä voi hakeutua lähemmäs aluetta reunustavia metsiä. Suunnan valitsee sen mukaan, haluaako paistatella aamu- vai iltapäivällä.

Rannasta löytyy nykyisin myös tentsile-alue.

Kausipaikkalaiset ovat asettuneet pääosin alueen reunoille, missä alue kohoaa pieniksi männikköisiksi rinteiksi. Alueen laidalla sen itäisellä puolella on komea kallio. Komeita kallioita löytyy muualtakin rannan tuntumasta, sillä alue päättyy laajahkoon kallioniemeen, Kallionokkaan.

Auringon lämmittämillä rantakallioilla on mukava ihailla Pyhäjärven taakse laskevaa aurinkoa.

Huoltorakennukset ovat melko keskellä aluetta, nurmiaukion laidalla. Vessoja löytyy kahdeksan, suihkuja kaksi, ja myös liikuntarajoitteisille on kaksi suihkua.

Huoltorakennuksessa on myös ruuanlaitto- ja tiskauspiste sekä pyykinpesupaikka, kemssantyhjennys ja vesipiste. Lähietäisyydeltä löytyy myös ajokaivo.

Huoltorakennuksen vieressä on iso huvirakennus, jossa on tanssisali.

– Vuoden mittaan järjestetään erilaisia tapahtumia, Mikko Hietaoja kertoo.

Tanssisalissa on karaokea sekä elävää orkesterimusiikkia. Tarkempi tapahtumaluettelo päivämäärineen löytyy Kallionokan kotisivuilta sekä Facebookista.

Hyvä ranta ja useita saunoja

Kallionokan aamuauringon puolella on hienohiekkainen uimaranta, joka on matala ja lapsiystävällinen. Muunlaisia ei Pyhäjärveltä taida löytyäkään. Rannalla on uimalaituri, ja vieressä sijaitsee veneranta.

Ilta-auringon puolella niemessä sijaitsevat saunat sekä uimalaiturit. Tunnelmallinen ja perinteinen Mummosauna toimii tilaussaunana. Kesäkaudella saunavuoron voi varata myös kahdesta rantasaunasta, joilla molemmilla on omat uimalaiturit.

– Tilaussaunat ovat maksullisia. Yleinen saunavuoro on aina uikkarisauna, ja sinne pääsee perjantaina ja lauantaina kello 18–21 ja kesäkaudella joka päivä, Hietaoja lisää.

Naisille ja miehille on omat suihkut. Makkarat voi paistaa takkatuvassa. Talvella pääsee virkistäytymään avannossa.

Kallionokassa toimii kausipaikkalaisten ja vakiokävijöiden oma yhdistys Kängi ry.

Kallionokka.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Kuusiston saaressa leiriydytään

Kuusiston saaressa leiriydytään

Turun eteläpuolelta Kuusiston saaresta löytyy 1200–1300-luvun vaihteessa katolisen kirkon rakennuttaman linnan rauniot. Linnassa pitivät aikoinaan leiriä niin sotilaat kuin kauppiaatkin.

Monipuolinen ja laadukas Rairanta

Monipuolinen ja laadukas Rairanta

SF-Caravan Vakka-Suomi ry:n oma alue, Rairanta, sijaitsee noin seitsemän kilometriä Uudenkaupungin eteläpuolella. Alueella on monipuoliset ja laadukkaat huoltorakennukset sekä hienot tilat oleskeluun ja tapahtumien järjestämiseen.

Ruissalo sopii aktiiviselle karavaanarille

Ruissalo sopii aktiiviselle karavaanarille

Suomen toiseksi vanhin SF-Caravanin jäsenyhdistys löytyy Turusta. Jäseniä yhdistyksessä on lähes 1 700, joten caravan-alueitakin on yhteensä peräti viisi.