Kolmivitonen Kultahiekka kutsuu

SF-Caravan Helsinki ry:n ja SF-Caravan Karkkila ry:n oma sopimusalue Kultahiekka Caravan on yksi näistä poikkeuksellisista SFC-alueista, joiden kausipaikkalaisten ei tarvitse tehdä isäntävuoroja.

Alueella on tarjolla myös matkailuajoneuvojen säilytyspaikkoja.

– Me olemme paikalla lähes kaiken aikaa, joten päivystämme siis ympäri vuoden, Aila ja Esko Tamminen kertovat.

Kultahiekassa on 160 caravan-paikkaa, jotka kaikki on varustettu uuden standardin mukaisilla sähköpistokkeilla. Alueella on myös kemssan tyhjennyspaikka sekä ajokaivo. Myös suihkut, saunat ja pyykinpesu sekä -kuivatusmahdollisuudet ovat asiakkaiden saatavilla. Lammen rannassa on kesällä tilauskäytössä oleva ”rantasauna”. Uimarantaa alueella ei ole. Aluemaksuun sisältyy sauna yleisillä vuoroilla perjantaina. Talviaikaan alueella on myös aurattu valmiiksi vieraspaikkoja.

Kultahiekassa järjestetään vuosittain muun muassa orkesteritansseja, diskoja ja karaokea. Helmikuun alkupuolella viikonloppua vietetään Lappi-teemalla.

– Meillä on tuossa Inarista hankittu kota tulisijoineen käytettävissä ja ohjelma on muutenkin Lappi-aiheista, Tammiset kertovat.

Tapahtumia suunniteltaessa pariskunnalla ei mene sormi suuhun. Myöskään puuttuvaa järveä ei alueella kaivata.

– Jos joku teema lakkaa toimimasta, keksimme aina jotain uutta. Esimerkiksi juhannuksena meillä on tarjolla kärrykyytiä museotraktorilla.

Viihtyisä ja tilava alue

Jo 35 vuotta täyttänyt Kultahiekka sijaitsee vain 45 kilometrin päässä Helsingistä Turun suuntaan. Neljän hehtaarin kokoisella alueella kasvaa mäntyä ja koivua, ja caravan-paikat on sijoitettu väljästi pitkin aluetta.

Alueella on kesäaikaan käytössä 18-ratainen minigolf ja lasten leikkipaikalla trampoliini. Lapsia varten on myös polkuautoja ja -pyöriä. Sisätiloissa pääsee pelaamaan biljardia ja pubitikkaa. Alueelta lähtee myös ympärivuotisessa käytössä oleva 9-väyläinen frisbeegolfrata.

Kultahiekan vastaanotto on Kultala-nimisessä rakennuksessa. Rakennuksessa on 40-paikkainen kahvilaravintola sekä muun muassa alueen toimisto. Kahvilassa on myös iso kesäterassi.

– Munkkien paistopäivinä meillä on välillä ruuhkaakin. Silloin myös ohikulkijat pysähtyvät helpommin kahville, Esko Tamminen kertoo.

Talviasuttavia mökkejä alueella on kolme. Tavallisina viikonloppuina väkeä on Tammisten mukaan vähän vähemmän, mutta tapahtumien aikaan yleensä porukkaa on tuvan täydeltä.

Kuten monilla muillakin alueilla myös Kultahiekassa on aktiivista porukkaa. Yhdessä on valmistunut esimerkiksi grillimajan viereen oikein käyttökelpoinen pihakeittiö. Pihakeittiön piipusta puskeekin usein puuhellan savu. Keittiö on niin kausipaikkalaisten kuin vierailijoidenkin käytössä.

– Väki paistaa siellä joulukinkkuakin, joten kyllä se kovassa käytössä on, Esko Tamminen myhäilee.

Kultahiekka.fi

Teksti ja kuvat Pirjo Rättyä. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 1/2018, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Viehättävä VihtiPark

Viehättävä VihtiPark

VihtiParkin valtteina ovat järven läheisyys sekä alueella vallitseva hyvä kaveri- ja talkoohenki.

Luonnonmukaista merenrantamaastoa

Luonnonmukaista merenrantamaastoa

Skeppars löytyy Sondbyn kylän läheltä, Suomenlahden suojaisan lahden rannalta. Skepparsin caravan-alueella on 90 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa.

Historian siipien havinaa Loviisassa

Historian siipien havinaa Loviisassa

Puistomainen Loviisa Camping sijaitsee meren rannalla keskustan eteläpuolella. Tamminiemen puisto on laajuudeltaan 3,5 hehtaaria ja peräisin Loviisan kylpylätoiminnan ajoilta.