Vaunupaikkoja rannan tuntumassa

Merry Camping on neljän tähden caravan-alue meren rannalla, kolmen kilometrin päässä Merikarvian keskustasta.

Aiemmin nimellä Meri Camping toiminut leirintäalue tunnetaan nyt nimellä Merry Camping. Reilu vuosi sitten aloittanut yrittäjäpariskunta, Maija ja Paavo Munkki, on nimenmuutoksen lisäksi tehnyt remonttia satakuntalaisalueella.

– Olemme tehneet kaikissa rakennuksissa peruskorjauksia. Toimisto-kahvilakin on uudistunut kokonaan, Maija Munkki kertoo.

Vastaanottorakennuksen ravintola-baarin listalta löytyy muun muassa suolaisia ja makeita vohveleita, rapsakoita grilliruokia sekä haukipullia. Ravintolassa on A-oikeudet. Ulosmyynnissä on joitakin elintarvikkeita sekä mietoja alkoholijuomia.

Vaunupaikkoja auringossa ja varjossa

Leirintäalueella on 70 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa. Osa paikoista on metsäisessä rinteessä ja osa rannan läheisyydessä avoimella kentällä.

Satumme alueelle helteisenä kesäpäivänä, joten asetuimme ilman muuta rinteeseen koivujen siimekseen. Huoltorakennuskin on meitä lähellä. Tältä suunnalta aluetta löytyy parikymmentä juuri remontoitua leirintä- ja lomamökkiä sekä huviloita ympärivuotiseen käyttöön.

Leiriytyjiä varten on kaksi huoltorakennusta, joista löytyvät suihkut, wc:t, lastenhoitohuone, pyykkitupa ja keittohuone. Uudemmassa huoltorakennuksessa on iso keittiö, neljä hellaa sekä tiskauspaikkoja. Pyykkituvassa pyörii pesukone ja kuivausrumpu.

Rannan tuntumassa vaunualueen läheisyydessä on toinen huoltorakennus, jossa on vessat ja suihkut sekä naisille että miehille.

Myös saunat on remontoitu

Meren äärellä on kolme tilaussaunaa, joista kaksi lämpiää sähköllä ja yksi puulla. Kaikki saunatilat remontoitiin viime vuonna.

Uimaranta on hienoa hiekkaa ja lapsille turvallinen. Rannan viereen on rakennettu pieni saari, joka suojaa aalloilta ja tuulelta. Rannalta löytyy myös huvimaja ja grillikatos. Rantalentisottelun päätteeksi voi hellesäällä hakea virkistystä uimarannan jäätelökioskilta.

Päärakennuksen vieressä lapset pääsevät leikkimään keinuissa, kiipeilyradoilla ja polkuautoradalla. Hieman varttuneemmat viihtyvät 9-reikäisellä minigolfradalla.

Mukavia pikku nähtävyyksiä

Merikarvia on pieni paikkakunta, mutta kylältä löytyy jotain nähtävää. Keskustassa on Korsutupa sekä Pyttymakasiini, joka kertoo ajasta, jolloin kalojen säilytykseen valmistettiin suuria määriä puuastioita.

Leirintäalueen vastarannalla Krookan satamassa on Ravintola Rantahuone sekä 50-luvulla perustettu savustamo, josta voi ostaa uunituoretta kalaa. Galleria Vanha Savu toimii konsertti- ja taidenäyttelytilana.

Leirintäalueen vieressä on kalastusmuseo. Käykääpä katsomassa, mitä tarkoittaa kekkuli.

Merrycamping.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Siikaranta Camping meren äärellä

Siikaranta Camping meren äärellä

Porin Reposaaresta löytyy Siikaranta Camping. Uljaalla paikalla aavan meren rannalla sijaitseva alue on avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Koko päivän rantalomakohde

Koko päivän rantalomakohde

Kristalliranta on hyvä rantalomakohde. Kun aamuaurinko on Kristallirannassa noussut metsän takaa, se paistaa upealle hiekkarannalle ihan koko päivän laskeakseen illalla vastarannan taakse.

Aktiivista touhua monen ikäisille

Aktiivista touhua monen ikäisille

Sieravuoren alue sijaitsee Pyhäjärven länsirannalla, Säkylää vastapäätä. Alue on avoinna huhti–toukokuun vaihteesta syyskuun puoleen väliin.