Vaunupaikkoja rannan tuntumassa

Merry Camping on neljän tähden caravan-alue meren rannalla, kolmen kilometrin päässä Merikarvian keskustasta.

Aiemmin nimellä Meri Camping toiminut leirintäalue tunnetaan nyt nimellä Merry Camping. Reilu vuosi sitten aloittanut yrittäjäpariskunta, Maija ja Paavo Munkki, on nimenmuutoksen lisäksi tehnyt remonttia satakuntalaisalueella.

– Olemme tehneet kaikissa rakennuksissa peruskorjauksia. Toimisto-kahvilakin on uudistunut kokonaan, Maija Munkki kertoo.

Vastaanottorakennuksen ravintola-baarin listalta löytyy muun muassa suolaisia ja makeita vohveleita, rapsakoita grilliruokia sekä haukipullia. Ravintolassa on A-oikeudet. Ulosmyynnissä on joitakin elintarvikkeita sekä mietoja alkoholijuomia.

Vaunupaikkoja auringossa ja varjossa

Leirintäalueella on 70 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa. Osa paikoista on metsäisessä rinteessä ja osa rannan läheisyydessä avoimella kentällä.

Satumme alueelle helteisenä kesäpäivänä, joten asetuimme ilman muuta rinteeseen koivujen siimekseen. Huoltorakennuskin on meitä lähellä. Tältä suunnalta aluetta löytyy parikymmentä juuri remontoitua leirintä- ja lomamökkiä sekä huviloita ympärivuotiseen käyttöön.

Leiriytyjiä varten on kaksi huoltorakennusta, joista löytyvät suihkut, wc:t, lastenhoitohuone, pyykkitupa ja keittohuone. Uudemmassa huoltorakennuksessa on iso keittiö, neljä hellaa sekä tiskauspaikkoja. Pyykkituvassa pyörii pesukone ja kuivausrumpu.

Rannan tuntumassa vaunualueen läheisyydessä on toinen huoltorakennus, jossa on vessat ja suihkut sekä naisille että miehille.

Myös saunat on remontoitu

Meren äärellä on kolme tilaussaunaa, joista kaksi lämpiää sähköllä ja yksi puulla. Kaikki saunatilat remontoitiin viime vuonna.

Uimaranta on hienoa hiekkaa ja lapsille turvallinen. Rannan viereen on rakennettu pieni saari, joka suojaa aalloilta ja tuulelta. Rannalta löytyy myös huvimaja ja grillikatos. Rantalentisottelun päätteeksi voi hellesäällä hakea virkistystä uimarannan jäätelökioskilta.

Päärakennuksen vieressä lapset pääsevät leikkimään keinuissa, kiipeilyradoilla ja polkuautoradalla. Hieman varttuneemmat viihtyvät 9-reikäisellä minigolfradalla.

Mukavia pikku nähtävyyksiä

Merikarvia on pieni paikkakunta, mutta kylältä löytyy jotain nähtävää. Keskustassa on Korsutupa sekä Pyttymakasiini, joka kertoo ajasta, jolloin kalojen säilytykseen valmistettiin suuria määriä puuastioita.

Leirintäalueen vastarannalla Krookan satamassa on Ravintola Rantahuone sekä 50-luvulla perustettu savustamo, josta voi ostaa uunituoretta kalaa. Galleria Vanha Savu toimii konsertti- ja taidenäyttelytilana.

Leirintäalueen vieressä on kalastusmuseo. Käykääpä katsomassa, mitä tarkoittaa kekkuli.

Merrycamping.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Elämyksellinen Yyteri Camping

Elämyksellinen Yyteri Camping

Ruutujärven rannalla sijaitseva Yyteri Resort & Camping on avoinna ympäri vuoden. Alue sijoittuu aivan Yyterin hiekkarantojen läheisyyteen.

Siisti ja suosittu Pitkäjärvi

Siisti ja suosittu Pitkäjärvi

Pitkäjärvi on toiminut SF-Caravan Kokemäen seutu ry:n omana alueena jo vuodesta 1997. Alue perustettiin entiselle kaupungin leirintäalueelle Pitkäjärven Vapaa-aikakeskuksen kupeeseen.

Luonnonläheinen Lomakallio

Luonnonläheinen Lomakallio

Matkailutila Isojärven Lomakallio on avoinna toukokuun puolivälistä elokuun puoleen väliin ja muulloin sopimuksen mukaan. Isojärven etelärannalla sijaitsevalla alueella on 40 caravan-paikkaa, joista 30 on varustettu sähköllä.