Nallikari – ympäri vuoden meren äärellä

Nallikarin matkailukeskus sijaitsee saaressa Oulun merenpuoleisella länsirannalla, melko lähellä kaupungin keskustaa.

Nallikarin alueen sydän karavaanareille on neljän tähden Lomakylä Nallikari, jolle myönnettiin ensimmäisenä leirintäalueena Suomessa Green Key -ympäristösertifikaatti sekä ensimmäisenä yleisenä caravan-alueena Vankkurihymiö.

Nallikarin portilla on vastaanotto, josta saa kulkukoodit puomiin ja huoltorakennuksiin. Vastaanoton yhteydessä on kahvila-ravintola.

Vaunualue on melko laaja, mutta runsaat istutukset jakavat alueen eri lohkoihin. Pensasrivistöjen välistä löytyy omaa rauhaa ja varjoakin. Alueella risteilee asvalttitieverkosto.

Hyvät huoltorakennukset

Nallikarin ympärivuotiselta alueelta löytyy 200 sähköpaikkaa, ja paikkojen online-varaus on mahdollista. Pitkätkin ajoneuvoyhdistelmät asettuvat helposti uusille läpiajettaville paikoille.

Leiriytyjille on useampia huoltorakennuksia. Kuunari-alueella on hieman vanhempi huoltorakennus, josta löytyy vessat, suihkut ja keittiö sekä yleinen alkukesällä 2019 täysin uusittu sauna sekä pyykkitupa. Rakennus on remontin myötä ympärivuotisessa käytössä.

Uudemmassa, myös läpi vuoden käytössä olevassa Ruori-alueen huoltorakennuksessa on tv- ja oleskelutilan lisäksi tyylikkäät vessa- ja suihkutilat sekä keittiö ulkoterasseineen.

Harmaan veden ja vessan tyhjennyspaikat löytyvät molemmista huoltorakennuksista. Uudemman huoltorakennuksen suunnalla ovat Meriholstin tilaussauna ja kokoustilat. Alueella on myös useita vessa- ja suihkutiloja, keittokatoksia sekä grillaus- ja tulistelupaikkoja.

Upea hiekkaranta

Nallikari Lomakylästä löytyy myös ympärivuotista huvilamajoitusta. Lapset pääsevät heti toimistorakennuksen vieressä pieneen huvipuistoon sekä leikkipaikalle. Lämpimänä kesäpäivänä parasta on tietysti Nallikarin pitkä hiekkaranta. Ja helteisenä kesäviikonloppuna ranta kuhisee väkeä. Rannan vieressä on mukava ravintola laajoine terasseineen.

Pienen kävelymatkan päästä kaupungin suuntaan sijaitsevat laadukas ja monipuolinen minigolfrata, palloiluhalli Nallisport sekä yksi Euroopan parhaista frisbeegolfradoista.

Vesiurheiluun vuokrataan muun muassa SUP-lautoja ja kajakkeja. Tilauksesta järjestyy kalastusreissuja merelle. Retkihenkiset lähtevät lähirantojen luontopoluille. Liikkumiseen vuokrataan polkupyöriä, fatbike-läskipyöriä ja polkuautoja. Talvella vuokrataan suksia, ja lähin hiihtolatu menee ihan vierestä. Kylmemmällä säällä ajankulua tarjoaa viereinen Kylpylähotelli Eden.

Talvisin Nallikarissa järjestetään kansainvälinen lumenveistokilpailu Baltic Snow Call, ja viikosta seitsemän alkaen porttirakennuksen edustalle nousee lapsiperheille tarkoitettu Talvikylä.

Nallikari.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 5/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Uudistuva Rantasarka on elinvoimainen

Uudistuva Rantasarka on elinvoimainen

Rantasarka sijaitsee Pohjanlahden rannalla Virpiniemessä 20 kilometriä Oulusta pohjoiseen. Matkaa alueen omaan rantaan on pienen metsikön läpi muutama kymmenen metriä.

Iin Sillat tarjoaa leppoisaa leiriytymistä

Iin Sillat tarjoaa leppoisaa leiriytymistä

”Oikein ihana pienehkö camping-alue, jossa on mökkejä ja caravan-alue. Maisemallisesti tosi kiva, ja suosittelen lämpimästi välietapiksi matkalla pohjoiseen tai pois sieltä.

Meren ympäröimä Hailuodon Majakkapiha

Meren ympäröimä Hailuodon Majakkapiha

Hailuodon Marjaniemen vierasvenesataman yhteydessä toimii myös matkaparkki, jonka caravan-paikat ovat vankalla alustalla. Rannassa majoitutaan kiviselle, asvalttipinnoitetulle ja leveälle laiturille, joka toimii vierasvene- ja luotsivenesataman aallonmurtajana.