Nostalginen Timitraniemi

Lomakylä Timitraniemi sijaitsee järven rannalla, lähellä Lieksan keskustaa.

Timitraniemen maasto on monipuolista, osin puistomaista männikköä ja nurmialueita. Vaunupaikat sijaitsevat pääosin rannalla ja jokirannan vaunualueelta on suora näkymä Lieksan satamaan.

Autolautta Pielinen liikennöi Lieksa–Koli-reitillä kerran päivässä juhannuksesta koulujen alkuun saakka. Kantosiipialus Suviexpress risteilee Pielisellä 19. kesäkuuta – 15. elokuuta.

Lieksa ympäristöineen tarjoaa mahtavat puitteet luonnossa liikkumiseen. Lomakylässä on vuokrattavana polkupyöriä, veneitä, kanootteja ja kalastusvälineitä. Kalastuksen voi aloittaa vaikka venelaiturin nokalta.

Laituriin voi tulla myös omalla veneellä, majoittua mökissä ja nauttia lomakylän palveluista.

Lomakylä Timitraniemi järjestää perinteisillä puuveneillä tehtäviä päiväretkiä ja helppoja kalaretkiä Pieliselle sekä välittää muiden Lieksan alueella toimivien ohjelmapalveluyritysten palveluja esimerkiksi koskenlaskua Ruunaankoskilla, petoeläinten katselua ja kuvausta omassa ympäristössään sekä vaikkapa maastoruokailuja.

Timitraniemi palvelee tänä vuonna 20. toukokuuta – 10. syyskuuta.

Kahvila-ravintola palvelee

Alueen päärakennuksessa on asiakasvastaanotto, josta voi ostaa matkamuistoja ja hygieniatuotteita, tarjolla on myös pieni valikoima elintarvikkeita. Päärakennuksen kahvila-ravintolassa on tarjolla pientä suolaista ja makeaa, kahvia ja virvokkeita sekä ruoka- ja aamiaispalvelut. Ruoan kanssa voi nauttia olutta tai viiniä ja jälkkäriksi vaikka pikku kopsunkin. Kahvilassa voi katsella myös telkkaria ja lukea lehtiä.

Timitraniemessä on 58 sähköpaikkaa matkailuajoneuvoille, joista suurin osa on ranta-alueilla. Veden äärellä on myös runsaasti hyviä telttapaikkoja.

Huoltorakennuksessa on suihkujen ja vessojen lisäksi pyykkitupa kuivaushuoneineen sekä juuri kunnostettu asiakaskeittiö ja ruokailutila. Lisäksi alueelta löytyvät raikasvesipisteet, kemssantyhjennyspaikka sekä ajokaivo harmaille vesille.

Lomakylän alueella on asiakkaiden käytössä grillikatoksia, mini-golfrata, leikkipaikka lapsille sekä lapsiystävällinen uimaranta. Ilmainen aamusauna on majoittuvien asiakkaiden käytössä 26. kesäkuuta – 5. elokuuta. Lisäksi rantasaunalta voi vuokrata perhesaunavuoron.

Monenlaisia tapahtumia

Lieksan kesän 2018 tapahtumista voisi mainita Lieksan Rompepäivät 8.–10. kesäkuuta ja Lieksan rallin 16. kesäkuuta. Soutu-uistelu kilpailu järjestetään Timitraniemessä lauantaina 8. heinäkuuta. Sudenajo 2018 -motoristikokoontuminen on Timitrassa 24.–26. elokuuta, jolloin koko alue on varattu vain tapahtumaan osallistuville.

Lomakylän kauden päätösviikonloppuna alueella järjestetään Ruokaa Tulilla -kokkauskilpailu. Ei niin vakavailmeinen kilpailu huipentuu lauantai-illan finaaliin. Lauantai-iltana on rantapaviljongissa myös muuta ohjelmaa.

– Lomakylä Timitraniemi on asiakkaidemme mielestä siisti, rauhallinen ja viihtyisä paikka, jonne on aina mukava tulla uudelleenkin, kertoo paikan isäntä ja omistaja Ilkka Uusitupa.

Timitra.com

Teksti ja kuvat Pirjo Rättyä. Artikkeli julkaistu Caravan-lehdessä 4/2018, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Lääkärin pihapiiristä leirintäalueeksi

Lääkärin pihapiiristä leirintäalueeksi

Rääkkylässä sijaitsevalla Koivuniemellä on pitkät perinteet leirintäalueena. Riitta Ward on toiminut alueen yrittäjänä jo vuodesta 2001.

Paksuniemi tulvii hyvää energiaa

Paksuniemi tulvii hyvää energiaa

Paksuniemen kymmenes toimintavuosi starttasi keväällä vapun vietolla. Yrittäjät Jouni Honkanen ja Tomi Helanne olivat yllättyneitä viikonlopun suosiosta.

Rauhaisa Rekiniemi

Rauhaisa Rekiniemi

Rekiniemi on puustoista rantamaisemaa ja se on kooltaan noin neljä hehtaaria. Caravan-paikkoja on rakennettu eri tasoihin.