Savikoski siistiytyy

Savikoski Caravanilla puhaltavat uudet tuulet.

Uudet yrittäjät ovat muokkaamassa alueesta myös lapsiperheille soveltuvaa.

Savikoski Caravanin alueella Kylmäkoskella uudet tuulet ovat puhaltaneet syyskuun alusta lähtien, kun uudet yrittäjä, Birgitta ja Reijo Paavilainen, ottivat alueen hoitoonsa. Nyt aluetta on jo siivottu ja tiloja somistettu.

– Muutimme itse pieneen asuntoon päärakennuksessa. Mielestämme asiakaspalvelu toimii paremmin, kun asuu itse alueella, Birgitta Paavilainen kertoo.

Rakennuksessa sijaitseva pubi on myös avautumassa vielä syksyllä, kunhan sen remontti valmistuu. Pubi tulee olemaan avoinna talviviikonloppuisin. Kesällä pubi siirtyy ulkosaluunaan, jolloin tilaa on sekä saluunan sisällä että terassilla.

– Pubin avautumista on jo kovasti kyselty. Kävimme myös terveystarkastajan kanssa neuvotteluja ja olisimme halukkaita satsaamaan ruokapuoleenkin. Asiakkaille olisi hyvä tarjota vähän vaihtelua.

Siivousta ja remonttia odotettavissa

Paavilaiset myöntävät, että alueen tämän hetkinen maine ei ole kaksinen.

– Siisteydessä on ollut puutteita ja remontoitavaa on todella paljon. Näyttää siltä, että täällä ei olisi muutamaan vuoteen tehty yhtään mitään.

Aluetta ei yhdessä syksyssä ehdi rakentaa uudelleen, mutta paljon on tehtävissä.

– Kun ihmiset ovat kuulleet, että otimme Savikosken hoitoomme, saimme heti parikymmentä kausipaikkavarausta. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että asiakkaat viihtyvät.

Paavilaiset aikovat satsata myös lasten viihtyvyyteen.

– Leikkipaikka uudistetaan kevättalvella ja minigolf-rata on tarkoitus rakentaa leikkipaikan läheisyyteen beach volley -kentän tilalle. Päärakennukseen on tulossa myös uudistettu huone lapsia varten, Birgitta Paavilainen jatkaa.

Kesäksi portin pieleen avataan kioski, johon on kaavailtu myös kesäkahvilaa ja vastaanottoa.

Lettukestit kausipaikkalaisten kunniaksi

Savikosken sauna on rannassa, jonne pääsee kätevästi tien ali tunnelia pitkin. Tilava takkahuone on käytettävissä myös illanviettoihin saunavuorojen päätteeksi. Niin sauna kuin alueen muutkin huoltorakennukset tulevat saamaan pintaansa punavalkoisen värityksen.

Paavilaiset ovat ideoineet jo ”omien karavaanareidensa” kanssa myös opintokerhoja ja teemapäiviä.

– Meillä on täällä erittäin hyvä yhteishenki. Meidän karavaanarit keksivät pitää lettukestit aina, kun joku vanha kausipaikkalainen palaa alueelle. Lisäksi he ovat osallistuneet vapaaehtoisesti talkoisiin.

Paavilaiset uskovat, että muutaman vuoden sisällä Savikosken alue on läpikäynyt perusteellisen muodonmuutoksen.

– Asukkaat ovat toivoneet, että aluetta korjataan vain sen verran, että täällä uskaltaa myös elää. Mitään luksuspaikkaa emme tästä ole tekemässä, vaan tavoitteena on kodikas, siisti ja viihtyisä alue, Birgitta Paavilainen lisää.

Teksti ja kuvat Pirjo Rättyä. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 6/2017, Caravan-lehti.fi

 

Lue myös nämä esittelyt

Miellyttävä Maisansalo

Miellyttävä Maisansalo

Alue on nyt viidettä vuotta Oikarisen pariskunnan komennossa. SF-Caravan Pirkanmaan ry:n toisella alueella eli Teiskon Maisansalossa on peräti noin 250 kausipaikkaa, joiden lisäksi on 60 vieraspaikkaa.

Viehättävä VuoriCaravan

Viehättävä VuoriCaravan

Alueen somisteena on käytetty rohkeasti kiviä. Alueen tiivis kivipohja ei sateesta pehmene.

Vankkurimännikön löylyissä sielu lepää

Vankkurimännikön löylyissä sielu lepää

SF-Caravan Pirkanmaa ry:n pyörittämistä alueista toinen, Vankkurimännikkö, sijaitsee Virroilla noin sadan kilometrin päässä Tampereelta. Ympärivuotinen alue on avattu vuonna 1976, joten nelikymppisiä vietettiin reilu vuosi sitten.