Pellosta toimivaksi caravan-alueeksi

Kaikille nykyään avoin Vuorenmäki tarjosi aluksi kesäkausipaikkoja SF-Caravan Lahden Seutu ry:n jäsenille.

Artjärvellä sijaitseva Vuorenmäki on omatoimialue, mutta kesäaikaan viikonloppuisin alueella on isäntäpäivystys. SF-Caravan Lahden Seutu ry järjestää alueella myös treffejä ja tapaamisia.

– Olemme vuokranneet Vuorenmäen caravan-alueen Villikkalanjärven rannassa pitkällä sopimuksella Maatalousyhtymä Tupaselta, yhdistyksen puheenjohtaja Juha Hartman kertoo.

Vuonna 2001 perustettu Vuorenmäki on entisellä peltoalueella. Sen toisessa päässä kohoaa Vuorenmäen harju, jossa kiertää pururata.

– Alue oli melko paljasta avointa nurmikenttää lukuun ottamatta rannan pensaita ja pieniä puita. Nyt rajalle istutetut puut ovat jo alkaneet saada mittaa, Hartman lisää.

Alueen tiestö on kovapohjaista soraa. Sähköpaikat, joita on 75, ovat joko hiekalla tai nurmikolla. Alueen sähköistys aloitettiin syksyllä 2008 upottamalla maahan satoja metrejä kaapelia. Samalla parannettiin salaojitusta.

– Keväällä 2010 asennettiin kiinteät pistorasiat. Tuolloin loppui vuorenmäkeläisten sanoin ”pimeässä taapertaminen”, kun alueelle saatiin myös ulkovalaistus.

Huoltorakennuksia valmistuu

Alueen oma sauna valmistui keväällä 2009. Yleiset saunavuorot sisältyvät yöpymismaksuun perjantaisin ja lauantaisin.

Saunalla on vessat ja käyttövesipiste. Saunan vierestä löytyy pienempi talousrakennus, jossa on keittiö ja lisää vessoja. Kemssan tyhjennys on talousrakennuksen läheisyydessä. Kaasumyyntiä alueella ei ole.

Alueen toisella laidalla on grillikota, ja kodan vieressä on tilava puinen terassi, jossa mahtuu vaikka tanssimaan.

Lapsia varten on leikkikenttä sekä polkuautoja. Alueen läheisyydestä löytyy myös urheilukenttä.

Pieni vastaanottorakennus sekä roskakatos ovat heti sisääntuloportin vieressä.

Hyvä ranta lapsille

Savipohjainen ranta on matalahko ja soveltuu hyvin lasten vesileikkeihin. Villikkalanjärveltä virtaa pieni joki Säyhteeseen ja Pyhäjärveen. Pieni kanoottiretkikin siis onnistuu.

Yhdistyksen soutuvene on käytössä majoittujille. Kalaonnea pääsee kokeilemaan lunastamalla kalastusluvan Ravintola Bomontista. Artjärven kylän keskustaan on noin kaksi kilometriä.

Tänä vuonna Vuorenmäessä järjestetään muun muassa Juhannustapaaminen, Artjärven ärinät heinäkuussa, Pelitreffit syyskuussa ja Syystreffit lokakuussa sekä pikkujoulut.

Treffeillä ja tapaamisissa on tapahtumakohtaiset taksat. Tarkemmat tiedot löytyvät yhdistyksen kotisivuilta.

Sfclahdenseutu.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Leirintää Tähtisillan kupeessa

Leirintää Tähtisillan kupeessa

Heinolan Heinäsaari sijaitsee saaressa lähellä Heinolan keskustaa. Tähtisillan lähistöltä löytyvä Heinäsaari on avoinna ympäri vuoden.

Heinolan Heinäsaari uudistuu

Heinolan Heinäsaari uudistuu

Kun ajetaan Kymijoen yli Heinolaan, Tsaarinpoppeli tervehtii tulijaa ensimmäisenä. Sen valtava, 23 metriä halkaisijaltaan oleva latvus vilkuttaa jokaiselle Heinolaan tulijalle.

Monille tuttu Camping Messilä

Monille tuttu Camping Messilä

Camping Messilä on televisiostakin tuttu ympärivuotinen alue, jota yrittäjät Päivi Saarela ja Hannu Yrjölä ovat pyörittäneet vuodesta 1997. Caravan- ja telttapaikkojen lisäksi tarjolla on kesäkäytössä olevia leirintämökkejä ja ympäri vuoden vuokrattavia saunallisia hirsihuviloita.