Heinolan Heinäsaari uudistuu

Heinola on pieni kaupunki, mutta sinne mahtuu muun muassa Suomen suurin puu. Heinola Campingilla vesi ja kaupunki ovat lähellä.

Kun ajetaan Kymijoen yli Heinolaan, Tsaarinpoppeli tervehtii tulijaa ensimmäisenä. Sen valtava, 23 metriä halkaisijaltaan oleva latvus vilkuttaa jokaiselle Heinolaan tulijalle.

Aivan keskustan tuntumassa olevaan Heinäsaareen ajetaan pienen sillan yli. Pinta-alaltaan Suomen suurin Tähtiniemen silta kulkee melkein leirintäalueen yli. Pohjoiseen ajaessa onkin sillalta voinut nähdä vilauksen Heinäsaari Campingista.

Leirintäalueella on pääkäytävän kummallakin puolen pensasaidoin rajatut caravan-paikat ja rannassa on yksilöllisiä rantapaikkoja. Paikoille on helppo ajaa ja ne ovat yksityisiä ja suojaisia.

Alueella on minigolf ja lapsille trampoliini ja muita kivoja leikkipaikkoja. Grillipaikalta on komea näköala ja rantasaunassa pääsee heittelemään löylyä. Pyöriä vuokrataan läskipyöristä lähtien.

Ympärillä hyvät kalavedet

Päijänne virtaa Kalkkisten ja Ruotsalaisen kautta Konniveteen ja jatkaa matkaansa Kymijokena Vuolenkosken kautta aina Kotkaan saakka, missä se laskee mereen.

Heinäsaaren ympärillä on urheilukalastusalue, johon saa alueen vastaanotosta kalastuslupia. Heinolan vetouistelijoilla on kesän aikana kolmet kisat, joihin voivat kaikki halukkaat osallistua. Soutuveneitä on vuokrattavana ja yhdessä on tasaperä, joten mukanaan voi tuoda myös oman moottorin.

Alueelta voi vuokrata myös SUP-lautoja. Saaren mantereen puolella onkin ihanteellisia poukamia suppaukseen. Myös kajakeilla pääsee vesille.

Kaupungissa luonnon helmassa

Heinäsaari Camping on aivan keskustan tuntumassa ja samalla luonnon helmassa, joten sieltä voi kävellä tai pyöräillä esimerkiksi Harjupaviljongin vohvelikahvilaan. Kahvilasta on hienot näköalat yli vesistön.

Heinolan lintutarha on valtakunnan johtava kotimaisten loukkaantuneiden lintujen pelastaja. Lintutarhaan on ilmainen sisäänkäynti. Heinolan suosittu kesäteatteri on keskustan rantapuistossa ja sinne on siis lyhyt matka, niin kuin kaikkialle Heinolassa. Tämän kesän ensimmäinen näytäntö, Kunnon komedia, esitetään 12. kesäkuuta.

Jos Heinäsaaren sauna ja uimapaikat eivät riitä, on aivan naapurissa kylpylä Kumpeli Spa. Hieman kauempana sijaitsee Vierumäen urheiluopisto kiipeilypuistoineen, missä löytyy aivan varmasti tekemistä kaikille.

Heinolan kesäinen tori on vielä niitä pikkukaupungin intiimejä toreja, mistä voi ostaa perunaa, vanhoja kuppeja tai tehdä elämänsä löydön kotiin viemisiksi.

Suomicamping.fi/heinasaari

Teksti ja kuvat Risto Ahlberg. Artikkeli julkaistu Caravan-lehdessä 3/2018, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Leininranta on todeksi tullut unelma

Leininranta on todeksi tullut unelma

Leininranta löytyy Iitin läheltä, pari kilometriä Iitistä Lahden suuntaan. Alue sijaitsee Leininselän järvenomaisessa poukamassa.

Pellosta toimivaksi caravan-alueeksi

Pellosta toimivaksi caravan-alueeksi

Artjärvellä sijaitseva Vuorenmäki on omatoimialue, mutta kesäaikaan viikonloppuisin alueella on isäntäpäivystys. SF-Caravan Lahden Seutu ry järjestää alueella myös treffejä ja tapaamisia.

Herrasmanni – uudistuva leirintäalue

Herrasmanni – uudistuva leirintäalue

Ahtialassa sijaitsevalle Herrasmannin leirintäalueelle on noin kahdeksan kilometriä Lahden keskustasta. Jo vuonna 1960 perustettu alue on avoinna kesäaikaan ja toimii muuna aikana omatoimialueena.