Luonnonkaunis Nyyssänniemi houkuttelee

Lähellä Keuruun keskustaa sijaitsee perinteikäs, mutta tänä vuonna uudistettu Nyyssänniemi.

Camping Nyyssäniemi sijaitsee upealla paikalla Keurusselän rannalla.

– Meillä on juuri meneillään isot investoinnit. Vaunualue on uusittu, ja saimme 18 uutta sähköpaikkaa lisää. Lisäksi meillä on uusi parkkialue, johon tulevat myös jäteastiat katoksineen. Päärakennuksen terassia on laajennettu 250 neliöön, ja siitä katettua on nyt 100 neliötä, alueen yrittäjä Jonna Salo kertoo.

Uudistusten jälkeen alueella on 22 leirintämökkiä ja 50 sähköliitäntäpaikkaa, mutta viiden hehtaarin kokoiselta alueelta löytyy tilaa myös teltoille.

Alueen päärakennuksena on toiminut jo vuodesta 1961 Liukon pirtti. Pirtti on rakennettu 1700-luvulla ja on aikaisemmin ollut Iso-Liukko-nimisen tilan päärakennus. 1940-luvulla pirttiin majoitettiin Karjalan evakoita, ja legendaarisen Karhu-Martin eli Martti Kitusen kerrotaan nylkeneen karhuja tuvan ison uunin kupeessa.

Nyt historiasta muistuttavat enää pirtin seinät, ja ravintola Nyyssis palvelee kesäaikaan joka päivä ja syksyllä perjantaista sunnuntaihin. Ravintola on myös paikallisten suosiossa, ja sitä voi varata myös yksityiskäyttöön.

– Remontin yhteydessä myös ravintola saa uuden ilmeen. Meillä on muuten ehkä Suomen parhaat pitsat, Salo nauraa.

Nyyssiksessä on A-oikeudet, ja ruokalistalta löytyy pitsojen lisäksi myös esimerkiksi salaatteja ja hampurilaisia. Pirtin asiakkailla on käytössä myös wifi-yhteys.

Entisten nuorten bileet

Leirintäalue tarjoaa peruspalvelut, ja siellä on katos ruuanlaittoa, ruokailua ja astianpesua varten. Huoltorakennuksessa on vessojen lisäksi kahdeksan erillistä suihkua, ja sen yhteydessä ovat myös kemssantyhjennys- ja harmaavesien tyhjennyspaikat. Alueella on kaksi tilaussaunaa sekä takkatupa.

– Kesällä on tarjolla runsaasti erilaista ohjelmaa eli esimerkiksi karaokea, elävää musiikkia ja tapahtumia. Yksi suosituimmista tapahtumistamme on Entisten nuorten bileet elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Odotamme vielä hallituksen tarkempaa linjausta yleisötapahtumien järjestämisestä, minkä jälkeen julkaisemme esiintyjälistan, Salo lisää.

Elokuussa on perinteisesti vietetty myös venetsialaisia, ja kesäkausi on päätetty komeasti kesäkauden päättäjäisiin.

Alueella on 9-reikäinen minigolf, 9-väyläinen frisbeegolf, sup-lautoja, kajakkeja ja soutuveneitä.

– Keuruun järvien kauneus on minusta meillä parasta. Tästä on myös sopiva matka moneen mukavaan kohteeseen eli esimerkiksi Tuuriin, Ähtäriin tai vaikka Huutokauppakeisarille.

Nyyssänniemen uimaranta on hiekkapohjainen ja soveltuu erinomaisesti myös perheen pienimmille. Alueella on myös lemmikkien uittopaikka.

Huhtikuussa alueelle valmistui tunnelmallinen kota. Kotaa voi vuokrata omaan käyttöön respasta, ja sen käyttö polttopuineen maksaa viisi euroa.

Keuruun keskustaan alueelta on vain pari kilometriä.

Nyyssanniemi.fi

Teksti ja kuva Pirjo Rättyä

Lue myös nämä esittelyt

Aktiivisen lomanviettäjän Laajavuori

Aktiivisen lomanviettäjän Laajavuori

Laajis Oy:n omistama ja pyörittämä karavaanialue sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta, aivan Laajavuoren laskettelurinteiden juurella. – Tämä on urbaani karavaanialue, aktiivisen lomailijan ja ulkoilijan unelmakohde.

Luonnonläheistä leirintää Sinervässä

Luonnonläheistä leirintää Sinervässä

Multian idyllinen kirkonkylä sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Keuruulta. Kylä rajoittuu kolmen puhdasvetiseen järveen.

Wanhat Wehkeet Myllyjoki Camping Vuoden 2016 Caravan-alue

Wanhat Wehkeet Myllyjoki Camping Vuoden 2016 Caravan-alue

Vuoden Caravan-alueen titteli on huomionosoitus ja tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi. SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella.