Leirintäopas - Löydä lähistön alueet

  • Reittihaku on mahdollista vain kirjautuneille.

Karavaanari, huomioi Leirintäoppaan korjatut tiedot!

Vuoden 2021 Leirintäoppaaseen on tehty joitakin korjauksia. Löydät korjaukset kootusti tältä sivulta. Korjaukset voi esimerkiksi tulostaa painetun oppaan väliin. Leirintäalueiden ja matkaparkkien tiedot perustuvat yhteyshenkilöille postitettuun kyselyyn ja näiden itse hallinnoimiin sisältöihin. Jos huomaat tiedoissa virheen, esitä muutostoivomuksesi toimitukselle palautelomakkeella.

Leirintäoppaan sivusto uudistui

Tule jakamaan vuoden 2021 kokemuksiasi karavaanimatkoilta!

Leirintäoppaan sivustoon on lisätty uusia ominaisuuksia. Nyt kaikilla oppaan käyttäjillä on mahdollisuus kirjata omia kokemuksiaan talteen itselle ja muille aluelistauksiin ja matkapaiväkirjaan.

Mihin mentäisiin? Missä ovat parhaat kohteet?

Nyt myös käyttäjät voivat luoda sisältöjä

Jos haluat jakaa reissuvinkkejä myös muille tai lukea muiden näkemyksiä esimerkiksi parhaista leirintäkohteista, Leirintäoppaassa kokemusten jakaminen onnistuu. Pannaan hyvä kiertämään!

Käyttäjien aluelistaukset

Viihtyisimmät perheleirinnät Itä-Suomessa, koirakaravaanarin ykköskohteet, parhaat leirintäalueet golfbaanojen vierellä… Aluelistauksissa voit koostaa listoja kohteista matkasi varrelta esimerkiksi erilaisten aktiviteettien mukaan tai maantieteellisin perustein.

Timi Wahalahti

Liftausreissu 2019

6.7.2021

Matkapäiväkirjat

Mitä näitte, mitä koitte, missä kävitte? Oliko seurueellasi hauskaa? Tai kenties taitoit matkaa yksin… Matkapäiväkirjaan voit laatia merkintöjä reissuistasi. Päiväkirjaan voit kirjata esimerkiksi reittisi, tunnelmia sekä leirintäalueita matkan varrelta.

Leirintäalueiden esittelyt

Caravan-lehti kiertelee leirintäalueita ympäri Suomea. Alla ovat uusimmat alue-esittelyt, kaikkia esittelyitä voit selata ja lukea tällä sivulla.

Gröna Udden on puistomainen rantakohde

Gröna Udden on puistomainen rantakohde

Gröna Uddenin sijainti on erinomainen rauhalliseen rantalomailuun sekä Maarianhaminaan tutustumiseen. – Maarianhaminan leirintäalue on ollut kaupungin omistuksessa, mutta rakennukset on nyt ostettu omaksi.

Puttes Camping sijaitsee linnoituksen kupeessa

Puttes Camping sijaitsee linnoituksen kupeessa

Puttes Camping on Ahvenanmaan vanhimpia leirintäalueita. Olen itse vieraillut alueella ensimmäisen kerran vaunun kanssa jo yli 30 vuotta sitten, sitä ennen telttaillen.

Perinteikäs ja uudistunut Sandösunds Camping

Perinteikäs ja uudistunut Sandösunds Camping

Vårdö on Ahvenanmaalle idän suunnalta saavuttaessa viimeinen suurempi saari ennen pääsaarta. Sandösunds Camping sijaitsee saaren pohjoispuolella.

Viimeisimmät arviot

Uusin arvio: Camping Sysmä

Kaoottinen paikka, ei selkeitä paikkoja, ei aluekarttaa, ei opastusta. Itse joutui etsimään paikan itselleen, kun tarjolla oli vain pölyinen, levoton parkkipaikka tai takapihan kalteva nurmikaistale. Suihkutiloissa ei käsisuihkua, ei lämmintä vettä. Keskustan tuntumassa, joten liikenteen melua läpi koko yön. Yksi yö riitti, kiitti.

Caravan-lehden uusimmat jutut

Caradon, Etruscon ja Sunlightin integroidut uudella ilmeellä

Caradon, Etruscon ja Sunlightin integroidut uudella ilmeellä

Erwin Hymer Groupin kolmen lähes identtisen malliston omaavan merkin täysintegroidut ovat saaneet uuden etuilmeen. Euroopan suurin matkailuajoneuvovalmistaja Erwin Hymer Group (EHG) perusti vuonna 2005 Dethleffsin alabrändiksi Sunlightin, ja Hymerin ”halpismalliksi” tuli noin vuotta myöhemmin Carado.

Retkeilyautoja valmistavalle Dethleffsille vihdoinkin oma retkeilyautomallisto

Retkeilyautoja valmistavalle Dethleffsille vihdoinkin oma retkeilyautomallisto

Erwin Hymer -konserniin kuuluva Dethleffs on valmistanut Pösslin retkeilyautoja 2000-luvun alkupuolelta alkaen, mutta vasta mallivuodesta 2022 alkaen Dethleffsillä on oma Globetrail-retkeilyautomallisto. Peltikoristen retkeilyautojen uranuurtajaksi itsensä nimennyt Peter Pössl aloitti retkeilyautojen sarjatuotantomaisen valmistamisen 80-luvun lopulla.

Morelo kasvattaa kapasiteettiaan

Morelo kasvattaa kapasiteettiaan

Luksusmatkailuautoja Saksan Schlüsselfeldissä valmistava Morelo on aloittanut tuotanto- ja näyttelytilojensa merkittävät laajennukset. Vuonna 2010 toimintansa aloittanut Morelo on noussut reilussa kymmenessä vuodessa luksusmatkailuautosegmentin markkinajohtajaksi.