Turvallista ja viihtyisää leiriytymistä

Edessäsi on mahtava kooste leirintäalueista ja niiden tarjoamista palveluista. Opas auttaa sinua reissujesi kohteiden valinnassa. Opas sisältää myös paljon hyödyllisiä vinkkejä, neuvoja ja turvallisuusohjeita matkalle ja leiriytymiseen. Niihin kannattaa tutustua.

Ennen reissuun lähtöä kannattaa matkailuajoneuvo varustuksineen tarkastaa ja huollattaa, etenkin jos se on ollut talven lepäilemässä. Matkailuajoneuvon oikea lastaaminen on liikenneturvallisuuden kannalta tärkeää. Vaunun aisapainon tulee olla oikea, jotta tien päällä ei tule ikäviä yllätyksiä yhdistelmän hallinnassa. Myös renkaiden ikä ja kunto on syytä tarkastaa.

Leirintäalueiden toimivuuteen ja turvallisuuteen kiinnitetään jatkuvasti huomiota monella tavalla. SF-Caravanin lanseeraama Vankkurihymiö on saanut hyvän vastaanoton jäsenyhdistyksissä. Tunnistat tällaisen hyvin hoidetun ja toimivan alueen hymiömerkistä. Leirintäalueille tehdään niiden halutessa myös muun muassa turvallisuustarkastuksia (Safety Walk) ja yleisiä katselmuksia. Leirintäalueet panostavat yhä enemmän myös lasten leikkipaikkoihin uusimalla pikkuhiljaa niitä. Leirintäalueiden omavalvonta ja kunnossapidosta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää ja välttämätöntä alueen turvallisuuden ja viihtyvyyden takaamiseksi.

Niin liikenteessä kuin leirintäalueellakin riittävät turvavälit ovat välttämättömiä. Huolehdithan, että jätät leiriytyessäsi vähintään neljän (4) metrin turvavälin toiseen yksikköön. Hyvällä leirintäalueella tunnetaan vastuu opastamalla ja valvomalla, että turvavälit ovat kunnossa. Tarvittaessa myös epäkohtiin puututaan. Turvavälien ohella toinen kestopuheenaihe vuodesta toiseen ovat olleet sähköjohdot ja niiden adapteriviritykset. Huolehdithan, että sinulla on kunnollinen ja säädösten mukainen liitäntäjohto CEE-mukaisiin pistorasioihin.

Leirintäalueen turvallisuuteen ja viihtyvyyteen vaikutat myös sinä käyttäytymiselläsi leiriytyjänä. Noudatathan siis myös leirintäalueella vallitsevia ohjeita ja alueen hoitajien antamia neuvoja. Ja otathan toimissasi huomioon myös kanssaleiriytyjät.

Useat leirintäalueet ovat lisänneet alueelleen uusia kiinnostavia aktiviteetteja tarjotakseen matkailijoille uusia elämyksiä ja mukavia muistoja. Toivottavasti sinäkin löydät niitä.

Turvallista ja antoisaa matkailukautta 2017!

Markku Vänskä
SF-Caravan ry
Leirintä- ja turvatoimikunta
markku.vanska (a) karavaanarit.fi